Verzend- en Retourvoorwaarden van My Jalou

 

Verzend- en Retourvoorwaarden van My Jalou

Verzendkosten

 

Voor Nederland:

 • Bestellingen onder de €50: €3,99 verzendkosten.
 • Bestellingen boven de €50: GRATIS verzending.

 

Voor België, Duitsland en Luxemburg:

 • Bestellingen onder de €50: €5,99 verzendkosten.
 • Bestellingen tussen €50 en €80: €4,99 verzendkosten.
 • Bestellingen boven de €80: GRATIS verzending.

 

Voor Frankrijk, Oostenrijk en Polen:

 • Bestellingen onder de €60: €7,99 verzendkosten.
 • Bestellingen tussen €60 en €100: €5,99 verzendkosten.
 • Bestellingen boven de €100: GRATIS verzending.

 

Voor Italië, Spanje, Portugal, Denemarken, Zweden, en Ierland:

 • Bestellingen onder de €60: €7,99 verzendkosten.
 • Bestellingen tussen €60 en €100: €6,99 verzendkosten.
 • Bestellingen boven de €100: GRATIS verzending.

 

De verzendtarieven worden automatisch toegepast in je winkelwagen tijdens het afrekenen.

---------------------------------

Levertijd: 

We verzenden je bestelling binnen 3 werkdagen. Binnen Nederland kun je je pakketje de dag na verzending verwachten. Je ontvangt een verzendbevestiging per e-mail met een track & trace-code.

Spoedbestelling? Laat ons dit weten bij het plaatsen van je bestelling, dan verzenden we het zo snel mogelijk.

Let op: Pakketten die op vrijdag worden verzonden, worden meestal op maandag of dinsdag geleverd. Voor leveringen buiten Nederland zijn wij afhankelijk van de verzendpartner en kunnen geen exacte levertijd garanderen.

Ophalen: Je kunt je bestelling ook ophalen bij ons in Zoetermeer. Selecteer "ophalen" bij de verzendopties. Je ontvangt een e-mail zodra je bestelling klaarstaat, vaak al dezelfde dag!

---------------------------------

Retourneren

We doen ons best om je zo goed mogelijk te informeren over onze producten. Mocht het artikel toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je je bestelling binnen 14 dagen in originele staat en verpakking retourneren. Neem even contact met ons op als je later bent.
Retourprocedure:
 • Meld je retour aan via info@myjalou.nl onder vermelding van je naam, ordernummer en reden van retour.
 • Stuur je pakket naar: My Jalou Turfschipkade 30 2725 BT Zoetermeer
Belangrijk:
 • Artikelen gekocht in de sale vanaf 50% korting of meer kunnen niet geruild of geretourneerd worden.
 • Controleer de stof en kleur van draagdoeken zonder ze uit te pakken. Voor ongebruikte, maar uitgepakte draagdoeken rekenen wij €7,- strijkkosten.
 • Retourartikelen moeten ongebruikt, onbeschadigd en in de originele verpakking zijn, met alle prijskaartjes nog bevestigd.
Na inspectie van de geretourneerde items wordt je aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort.
Wij nemen het grootste gedeelte van de verzendkosten op ons, daarom kunnen we helaas de retour verzendkosten niet vergoeden, dit komt dus voor eigen rekening. Bewaar je verzendbewijs goed totdat de retour is afgehandeld en het bedrag is teruggeboekt op je rekening.
Je kunt je retour ook op afspraak langs brengen in Zoetermeer.

Je kleintje dichtbij en je handen vrij.

De mooiste voordelen van dragen en buidelen.

Voordelen Draagdoek // Rekbare Draagdoek

WAAROM JE BABY DRAGEN MET MY JALOU

Het dragen van je baby zit in onze natuur en voldoet aan de basisbehoefte van je kleintje om dicht bij mama en papa te zijn. Na 9 maanden in je buik wil je baby je voelen, ruiken en horen. Het kloppen van je hart, stelt je mini gerust. Bij My Jalou maken we ergonomische draagdoeken die je baby in de natuurlijke houding ondersteunen, met het hoofdje dicht bij je hart voor een vertrouwd geluid.

VERSTERKT DE BAND MET JE BABY. Dragen bevordert de binding tussen ouder en kind, want als je kleintje geboren is, is hij volledig afhankelijk van jou. Je baby luistert graag naar je hartslag, wat rustgevend en herkenbaar is. Jouw geur en warmte geven vertrouwen en verminderen externe prikkels, waardoor je baby goed tot rust komt. Dragen is ook ideaal voor vaders, zodat ook zij elkaar makkelijker leren kennen en een sterke band op bouwen.

VERMINDERT KRAMPJES EN REFLUX: Pasgeboren baby's hebben vaak last van krampjes en reflux. Door te dragen zit je kleintje rechtop, met opgetrokken knietjes, wat de spijsvertering bevordert. De warmte van je lichaam werkt pijnstillend. De buik tegen buik houding helpt ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding.  

Ondersteunt gezonde heupontwikkeling: Dragen is goed voor de lichamelijke ontwikkeling van je baby. De ergonomische "M-houding" (knietjes hoger dan de billetjes) ondersteunt de heupontwikkeling. Tijdens het dragen is het ruggetje wat gebold, wat de natuurlijke houding is voor de ruggenwervel van je baby, die zo minder wordt belast. Daarnaast oefent je kleintje zijn spieren door jouw bewegingen.

VERMINDERT HUILEN MET 43%: Als je baby geboren wordt is hij volledig afhankelijk van jou. Hij kan zich alleen en onveilig voelen, dit laat hij merken door te huilen. Daarnaast hebben baby's behoefte aan huidcontact en voelen zich veilig bij jou. Door te dragen, verminder je het huilen met 43%. Je baby wordt rustig door jouw warmte, geur, stem en hartslag. Je leert snel de behoeftes van je baby kennen.

RUIMTE BESPAREND EN HANDIG: Een draagdoek is een ruimtebesparend alternatief voor de kinderwagen. Het is ideaal voor uitstapjes, zonder dat je veel spullen hoeft mee te nemen.

HANDSFREE: Dit onderwerp behoeft geen uitleg. Want naast alle voordelen, is het natuurlijk gewoon heerlijk om je handen vrij te hebben, terwijl je kleintje bij je ligt te slapen. Heb je al een kindje, geeft het je meer vrijheid om je aandacht tussen beide te verdelen.

STIMULEERT HERSENONTWIKKELING: Een baby wordt geboren met slechts 25% van zijn hersencapaciteit. In de eerste twee jaar ontwikkelt de overige 75% zich verder. De hersenontwikkeling gaat door tot in de twintiger jaren en wordt sterk beïnvloed door de omgeving. Door je baby te dragen, speel je in op zijn behoeften en bevorder je de aanleg van hersenverbindingen, wat essentieel is voor een gezonde hersenontwikkeling.

Wil je meer weten? 

Twijfel niet en neem contact met ons op. 

Voordelen Buideltop // Kangaroo top

HECHTING EN KRAAMTIJD MET JE BABY

Zwanger zijn... een bijzondere tijd waar je van kan genieten, maar die je ook gebruikt om je voor te bereiden op de komst van je kleintje. Je volgt een bevallingscursus, richt de babykamer in en koopt een kinderwagen. We vergeten soms wat het belangrijkste is in de eerste levensfase van je baby, namelijk... jij als moeder!

De postpartumfase, vaak het vierde trimester genoemd, is niet alleen een ingrijpende fase voor jou als moeder, maar ook voor je kleintje. Als je baby het voor het zeggen had, zou hij liever nog wat langer in je buik blijven. De overgang van de baarmoeder naar de wereld is groot, de buideltop kan hierbij helpen door het huid-op-huid contact te stimuleren. Laat je baby rustig op eigen tempo wennen aan alle nieuwe aspecten van het leven. Geef langer het veilige baarmoeder gevoel en geniet van alle voordelen van huid-op-huid contact. Want dit geeft zowel jou als je kleintje een veel betere start!!!

In de buik is je baby gewend aan warmte, donkerte en gedempte geluiden. Mama is altijd dichtbij met haar hartslag, stem en bewegingen. Bij de geboorte komt je kleintje in een compleet andere wereld en moet hij zelfstandig ademhalen, zichzelf op temperatuur houden en aangeven wanneer hij honger heeft. Daarom is de beste plek om tot rust te komen tegen het warme lichaam van mama of papa aan.

Huid-op-huid contact helpt je baby om zich veilig en geborgen te voelen, stress te verminderen en borstvoeding te bevorderen.

Voordelen van de Buideltop:

 • Versterkt de hechting: Huid-op-huid contact stimuleert de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine, waardoor zowel jij als je baby zich rustiger en gelukkiger voelen.
 • Verbeterde borstvoeding: Oxytocine helpt bij de melkproductie, waardoor borstvoeding gemakkelijker op gang komt.
 • Minder stress voor jullie beiden: Je baby voelt zich veilig en geborgen, wat stress vermindert.
 • Gezonde ontwikkeling: Buidelen is goed voor de gezondheid en ontwikkeling van premature en pasgeboren baby's tot 3 maanden oud.
 • Discreet en minder belastend: Met de top zorg je dat je veilig huid-op-huid contact hebt. Je creëert een natuurlijke overgang vanuit de buik, terwijl je er bedekt bij ligt. De top maakt het buidelen minder belastend voor je armen en schouders. 

 Hoe gebruik je de buideltop:

 1. Zoek een comfortabele plek en zorg dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. (denk aan, spuugdoekje, drinken, tijdschrift)
 2. Trek de top aan over je ontblote bovenlichaam. Het maatlabel markeert de bovenkant / achterkant.
 3. Is het koud in huis? Trek dan ook een vest aan dat open is aan de voorkant.
 4. Leg je baby met alleen een luiertje en eventueel een mutsje op je ontblote borst. Het hoofdje van je baby ligt net boven je borsten.
 5. Trek de buideltop omhoog tot aan baby’s nekje en zorg dat het hoofdje vrij kan ademhalen. dus dat zijn hoofdje goed boven de top uitkomt.
 6. Gebruik de buideltop in liggende, zittende of halfzittende houding.
 7. De top zorgt voor privacy. Je hebt tijdens het buidelen geen ontbloot bovenlichaam.
 8. Het buidelen is een moment van rust voor je kleintje, pak dus ook je eigen rust en geniet van het moment.

Buideltips:

 • Buidel minstens een uur, drie tot vier keer per week in de eerste drie maanden.
 • Plan buidelmomenten wanneer het voor jou prettig is, bijvoorbeeld 's avonds na een badje of 's middags in plaats van een dutje.
 • Onderbreek de slaapcyclus van je baby niet; laat hem rustig doorslapen.

Wil je meer weten over het buidelen of heb je vragen?

Neem contact met ons op!

Voordelen Swaddle // inbakerdoek

Slaapt je baby onrustig en maakt hij zichzelf wakker door zijn bewegingen? Inbakeren kan een goede oplossing zijn. Veel babydoeken en dekens zijn te ruw voor de tere huid van je kleintje. Daarom hebben we bij My Jalou de perfecte swaddle ontwikkeld, speciaal ontworpen voor de gevoelige huid van je pasgeboren baby.

Met de My Jalou swaddle kun je je kleintje veilig en comfortabel inbakeren, een eeuwenoude traditie waarbij baby's van schouders tot voetjes in doeken gewikkeld worden. Dit helpt ongecontroleerde bewegingen te beperken en voorkomt dat je baby zichzelf wakker maakt. Veel pasgeboren baby's slapen onrustig, en inbakeren kan hen helpen zich beter aan de slaap over te geven. Het basisprincipe is om de armpjes strak in te pakken en de beentjes losser te laten, zodat je baby in de natuurlijke kikkerhouding kan liggen. Dit is essentieel voor een goede heupontwikkeling.

**Voordelen van de My Jalou Swaddle:**

- **Rustigere slaap:** Door het beperken van lichaamsbewegingen kan je baby zich beter ontspannen en doorslapen.
- **Veilige hechting:** Het inbakeren creëert een gevoel van geborgenheid, wat bijdraagt aan de hechting tussen jou en je baby.
- **Zachte materialen:** Onze swaddles zijn gemaakt van de zachtste stoffen, perfect voor de gevoelige huid van je pasgeboren baby.
- **Ergonomisch ontwerp:** Zorgt ervoor dat je baby in een natuurlijke en ontspannen positie ligt, bevorderlijk voor een gezonde heupontwikkeling.

**Hoe je je baby inbakert:**

1. Leg de swaddle plat neer en vouw een hoek om.
2. Plaats je baby met de schouders op de omgevouwen hoek.
3. Wikkel een kant van de swaddle strak om de armpjes en het lichaam van je baby.
4. Wikkel de andere kant losser om de beentjes, zodat je baby in de kikkerhouding kan liggen.
5. Zorg ervoor dat de beentjes voldoende ruimte hebben om volledig te kunnen strekken.

**Meer weten?** Bekijk onze gedetailleerde instructie over hoe je je baby het beste kunt inbakeren en ontdek de vele andere toepassingen van onze swaddles.

Wil je meer tips of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Liefs,
Bianca - Eigenaresse My Jalou

Lees in onze instructie hoe je het beste kan inbakeren en waar je onze swaddles nog meer voor gebruikt

Instructie Swaddle