Verzending en Retourbeleid

 

WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?

Bij My Jalou hanteren we standaard verzendkosten. Binnen Nederland betaal je een vast bedrag van € 3,99 bij bestellingen onder de €50,-  (ongeacht de grootte van het pakket.) 
Bij bestellingen boven de € 50,- is verzending binnen Nederland helemaal gratis!  

Voor Belgie , Duitsland en Luxemburg hebben we een aangepast tarief. De verzendkosten voor bestellingen onder de € 50,- bedragen € 5,99. Tussen de €50,- en de €79,99 betaal je €3,99.  
Bij bestellingen boven de € 80,- is verzending in deze landen helemaal gratis! 

De verzendtarieven worden automatisch verwerkt in je winkelwagen bij het afrekenen.  

 

WANNEER ONTVANG IK MIJN BESTELLING?

We verzenden binnen 3 werkdagen je bestelling. De dag na verzending, kan je je pakketje verwachten. Je ontvangt van ons een verzendbevestiging per mail met een track en trace, zodat je je bestelling goed in de gaten kan houden!

Heb je je pakketje urgent nodig i.v.m. een babyshower? Laat dit weten bij het plaatsen van je bestelling, dan verzenden we het a.s.a.p voor je.

Met pakketjes die op vrijdag vertrekken merken we in de praktijk dat deze vaak op maandag of dinsdag bij de klant geleverd worden.
We kunnen geen garanties geven over de daadwerkelijke levering, daar wij hierbij afhankelijk zijn van de verzendpartij.

 

KAN IK MIJN BESTELLING OPHALEN?

 

 

HOE KAN IK MIJN BESTELLING RETOURNEREN?

We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk te informeren over de artikelen die wij aanbieden. Is het item uiteindelijk toch niet helemaal wat je in gedachte had, dan kan dit binnen 21 dagen na ontvangst zonder opgave van reden geretourneerd worden. Uiteraard horen we graag de reden, zodat we ons zelf naar de toekomst kunnen verbeteren.

Je kan je retour aanmelden, door een mail te sturen naar;
info@myjalou.nl
Onder vermelding van je naam, het ordernummer, productomschrijving en eventueel reden retour.

Je pakket kan vervolgens gestuurd worden naar;
My Jalou
Turfschipkade 30
2725BT Zoetermeer

Artikelen die gekocht zijn in de sale vanaf 50% korting of meer kunnen niet meer geruild of geretourneerd worden.
Om in aanmerking te komen voor teruggave van het aankoopbedrag, moet het teruggestuurde product ongebruikt, onbeschadigd en in de oorspronkelijke verpakking zijn. De prijskaartjes en andere, dienen nog aan het product bevestigd te zijn. Producten die bevlekt of beschadigd zijn door het dragen, passen of proberen kunnen niet worden geruild of geretourneerd. Alle teruggestuurde items worden bij binnenkomst geïnspecteerd, na verwerking wordt je aankoopbedrag zo snel mogelijk terug gestort.

Bij ons betaal je nooit meer dan €3,99 aan verzendkosten (boven de €50,- verzenden we gratis) wij nemen dus altijd het grootste deel van de verzendkosten op ons, daardoor kunnen we helaas de verzendkosten van retourzendingen niet vergoeden. We hopen op je begrip hiervoor.
Het risico van de retourzending ligt bij de klant. Bewaar daarom je verzendbewijs altijd goed totdat de retour is afgehandeld en het bedrag terug geboekt is op je rekening. Zorg dat je het artikel op tijd retour stuurt. Retouren die buiten de zichttermijn van 21 dagen worden gestuurd, worden niet meer als retour verwerkt en dus weer teruggestuurd naar de klant. De kosten hiervoor zullen worden verhaald op de klant. 
Je kunt er ook voor kiezen om je retour op afspraak langs te komen brengen in Zoetermeer. 

 

Je kleintje dichtbij en je handen vrij.

De mooiste voordelen van dragen en buidelen.

Voordelen Draagdoek // Stretchy Wrap

Het dragen van onze kindjes zit in onze natuur. Het is één van de basis behoeften, zo dicht mogelijk bij papa en mama zijn. Je kleintje wil je kunnen voelen, ruiken en horen, want 9 maanden lang zijn ze onderbroken bij je en horen ze het kloppen van je hart. Door je baby te dragen ligt zijn hoofdje dicht bij je hart, een vertrouwd geluid.

Als je je baby draagt is het van belang dat je dit ergonomisch doet, dit houdt in je baby dragen in zijn natuurlijke houding. De volledige My Jalou collectie is ergonomisch en ondersteund de natuurlijke houding van je baby. Daarnaast brengt dragen velen voordelen met zich mee.

GOED VOOR BINDING

Dragen bevordert de binding tussen ouder en kind. Als je kleintje geboren wordt, is hij volledig afhankelijk van jou. Hij luistert graag naar je hartslag, dit is rustgevend en herkenbaar vanuit de buik. Jouw geur en jouw warmte geeft je baby vertrouwen. Daarnaast reduceer je de prikkels van buitenaf, waardoor je kleintje goed tot rust komt. Voor een vader kan het soms lastiger zijn om een band op te bouwen. Dragen maakt het makkelijker om elkaar te leren kennen en een band te creëren.

VERMINDERD KRAMPJES EN REFLUX

Pasgeboren baby’s hebben vaak last van krampjes en reflux. Door te dragen zit je kleintje rechtop en met opgetrokken knietjes, door deze houding wordt het de spijsvertering makkelijker gemaakt. De warmte van jouw lichaam heeft op het buikje van je baby een pijnstillend effect. De buik tegen buikhouding helpt voor ontspanning en zorgt voor een betere doorbloeding. Uiteindelijk draagt dit alles bij vermindering van reflux en krampjes.

 

GOEDE HOUDING VOORKOMT HEUPDYSPLASIE  

Dragen is super goed voor de lichamelijke ontwikkeling van je baby. De houding van je baby in een draagdoek draagt bij aan de ontwikkeling van de heupjes. We noemen deze houding "de M-houding" (knietjes hoger dan de billetjes van je kleintje). Het ruggetje is wat gebold, wat de meest natuurlijke houding is voor de ruggenwervel van je baby, zo wordt de wervel het minst belast. Daarnaast oefent je kleintje zijn spieren en evenwicht door jouw bewegingen, wat bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van je baby's spieren.

VERMINDERT HUILEN MET 43%

Als een baby geboren wordt is hij volledig afhankelijk van jou. Hij kan zich alleen en onveilig voelen, dit laat hij merken door te huilen. Daarnaast hebben alle baby's behoefte aan huidcontact, we noemen dit ook wel "huidhonger”. Door te dragen geef je je baby een veilig gevoel en kan je makkelijk voorzien in de huidhonger die je kleintje heeft. Je baby wordt rustig door jouw lichaamswarmte, je geur, stem en hartslag. Doordat je je kleintje bij je hebt, leer je elkaar snel kennen. Je leert wat zijn behoeftes zijn, dit zorgt ervoor dat baby’s die gedragen worden maar liefst 43% minder huilen.

MINDER RUIMTE KINDERWAGEN VS DRAAGDOEK   

Zo klein als je baby is, zoveel spullen heb je nodig voor je kleintje. Een dag op pad voelt al gauw als een vakantie, als je kijkt naar de hoeveelheid spullen die je mee sleept. Het voordeel van een draagdoek is dat je wel heerlijk op pad kan met je kleintje, maar niet de auto hoeft vol te laden met je kinderwagen.

HANDFREE   

Dit onderwerp behoeft uiteraard geen uitleg. Want naast alle voordelen, is het natuurlijk gewoon heerlijk om je handen vrij te hebben, terwijl je kleintje bij je ligt te slapen. Heb je al een kindje, geeft het je meer vrijheid om je aandacht tussen beide te verdelen.

GOED VOOR ONTWIKKELING BABY'S BREIN   

Een baby wordt geboren met slechts 25% van zijn hersencapaciteit. De overige 75% wordt in de 2 eerste jaar van zijn leven verder ontwikkeld. De verdere ontwikkeling van de hersenen gaat nog door tot in zijn 20er jaren. De basis van de ontwikkeling van de hersenen is volledig afhankelijk van de omgeving waarin de baby opgroeit. Door te dragen speel je in op de behoeften van je baby, en zo worden er meer verbindingen in de hersenen aangelegd. Wat de hersenontwikkeling van je kleintje ondersteund.

Wil je meer weten? Twijfel niet en neem contact met ons op. 

Voordelen Buideltop // Kangaroo top

Zwanger zijn.. een fase waarvan je heerlijk kan genieten, maar die je ook gebruikt om alles klaar te maken voor de komst van je kleintje. Een bevallingscursus, het kamertje, een kinderwagen, noem het maar op. Maar vaak gaan we voorbij aan wat een kindje écht nodig heeft in zijn eerste levensfase... namelijk JOU!!

De Postpartum fase na de bevalling wordt steeds vaker benoemd als het 4e trimester. We leren steeds meer over deze fase, het is niet alleen een ingrijpende fase voor jou als ouder, maar ook voor jouw kleintje. Als je baby het voor het zeggen had, dan was hij nog liever een paar maandjes langer in de buik blijven zitten. De overgang tussen de baarmoeder en de wereld is enorm! Met de buideltop stimuleer je het huid-op-huid contact tussen jou en je kindje. Laat je baby rustig op eigen tempo wennen aan alle nieuwe aspecten van het leven. Geef langer het veilige baarmoeder gevoel en geniet van alle voordelen van huid-op-huid contact. Want dit geeft zowel jou als je kleintje een veel betere start!!!

In de buik heeft je baby het heerlijk. Het is er warm, donker en de geluiden en prikkels zijn gedempt. Mama is er altijd, het kloppen van haar hart, haar stem en de bewegingen die ze maakt. Met de geboorte komt je kleintje in een compleet andere wereld terecht. Hij moet opeens zelfstandig ademhalen, zichzelf op temperatuur houden en aangeven wanneer hij honger heeft. Daarom is de beste plek om tot rust te komen tegen het warme lichaam van mama of papa aan.

Met huid op huid contact maakt jouw lichaam en het lichaam van je kleintje het knuffel hormoon Oxytocine aan. Hierdoor voelt je kleintje zich geborgen, voelt minder stress (dit geldt ook voor jou), wordt de borstvoeding bij jou gestimuleerd en je voelt je gelukkiger (en in deze pittige periode kunnen we dat wel goed gebruiken)

Met de buideltop zorg je dat je veilig en optimaal huid-op-huid contact hebt met je kleintje. In de top creëer je een natuurlijke plaats voor je baby en zorg je voor een natuurlijke overgang vanuit de buik. Je ligt er met je kleintje bedekt bij en je maakt het buidelen minder belastend voor je armen en schouders. 

Buidelen wordt aanbevolen voor premature en pasgeboren baby's t/m 3 maanden oud. Het draagt bij aan de gezondheid van je baby en brengt veel voordelen met zich mee.

 

Het gebruik van de top

Zorg dat je een plekje hebt waar je lekker kunt zitten. Zet alles wat je nodig hebt binnen handbereik (spuugdoekje, drinken, muziekje etc...)

Trek de top aan over je ontblote bovenlichaam. Het maatlabel markeert de bovenkant en de achterkant van de top.

 

Is het koud in huis? Trek dan ook een vest aan dat open is aan de voorkant.

Schuif de top naar je taille. Leg je baby met alleen een luiertje en een mutsje op je ontblote borst. Het hoofdje van je baby ligt net boven je borsten.

Trek de buideltop omhoog, tot aan baby’s nekje.

Let erop dat je het hoofdje van je baby kunt zien. Zorg dat je kleintje vrij kan ademhalen, dus dat zijn hoofdje goed boven de top uitkomt.

Gebruik de buideltop in liggende, zittende of halfzittende houding.

De top zorgt voor privacy. Op deze manier lig je tijdens het buidelen niet met een ontbloot bovenlichaam. Het buidelen is een moment van rust, pak dus ook je eigen rust en geniet van het moment.

We raden aan om in ieder geval een uurtje met je baby te buidelen en dat 3 a 4 X per week in de eerste 3 maanden. Buidel op de momenten die voor jezelf prettig zijn, bijv. in de avond na het badje of 's middags i.p.v. een middagslaapje.

Probeer de slaapcyclus van je baby niet te onderbreken.

 

Voordelen Swaddle // inbakerdoek

Slaapt je baby onrustig? En maakt hij zichzelf onnodig wakker door zijn bewegingen. Je kleintje inbakeren kan een een goede oplossing zijn.

 

Veel babydoeken en dekens zijn hard en ruw op de zachte huid van je kleintje. De huid van je pasgeboren baby verdient het allerbeste en met die gedachte is de My Jalou swaddle ontwikkeld. Met onze swaddle kan je oa. je kleintje inbakeren, een oude traditie waarbij baby's van schouders tot voetjes in doeken gewikkeld worden. Met dit hulpmiddel beperk je de lichaamsbewegingen van je pasgeboren baby en voorkom je ongecontroleerde bewegingen die je baby wakker houden. Veel pasgeboren baby's slapen onrustig, inbakeren is een goede manier om de onrust weg te nemen, zo zal je baby zich beter aan de slaap kunnen overgeven. Het basisprincipe is armen strak ingepakt en de beentjes losser. Let op dat je baby zijn beentjes volledig kan strekken en voldoende ruimte overhoudt, zo kan hij in de kikkerhouding liggen . Dit is de natuurlijke, ontspannen positie van je baby’s beentjes en dus belangrijk voor goede heupontwikkeling.

Lees in onze instructie hoe je het beste kan inbakeren en waar je onze swaddles nog meer voor gebruikt

Instructie Swaddle