Huid op huid - Buidelen buideltop

Een top om te knuffelen!

Zwanger zijn.. een fase waarvan je heerlijk kan genieten, maar die je ook gebruikt om alles klaar te maken voor de komst van je kleintje. Een bevallingscursus, het kamertje, een kinderwagen, noem het maar op. Maar vaak gaan we voorbij aan wat een kindje écht nodig heeft in zijn eerste levensfase... namelijk JOU!!

De Postpartum fase na de bevalling wordt steeds vaker benoemd als het 4e trimester. We leren steeds meer over deze fase, het is niet alleen een ingrijpende fase voor jou als ouder, maar ook voor jouw kleintje. Als je baby het voor het zeggen had, dan was hij nog liever een paar maandjes langer in de buik blijven zitten. De overgang tussen de baarmoeder en de wereld is enorm! Met de buideltop stimuleer je het huid-op-huid contact tussen jou en je kindje. Laat je baby rustig op eigen tempo wennen aan alle nieuwe aspecten van het leven. Geef langer het veilige baarmoeder gevoel en geniet van alle voordelen van huid-op-huid contact. Want dit geeft zowel jou als je kleintje een veel betere start!!!

Maar... Wat is buidelen? Hoe lang moet je buidelen met je baby? Waarom is huid op huid contact met je baby zo belangrijk?

 

In de buik heeft je baby het heerlijk. Het is er warm, donker en de geluiden en prikkels zijn gedempt. Mama is er altijd, het kloppen van haar hart, haar stem en de bewegingen die ze maakt. Met de geboorte komt je kleintje in een compleet andere wereld terecht. Hij moet opeens zelfstandig ademhalen, zichzelf op temperatuur houden en aangeven wanneer hij honger heeft. Daarom is de beste plek om tot rust te komen tegen het warme lichaam van mama of papa aan.

Met huid op huid contact maakt jouw lichaam en het lichaam van je kleintje het knuffel hormoon Oxytocine aan. Hierdoor voelt je kleintje zich geborgen, voelt minder stress (dit geldt ook voor jou), wordt de borstvoeding bij jou gestimuleerd en je voelt je gelukkiger (en in deze pittige periode kunnen we dat wel goed gebruiken)

Met de buideltop zorg je dat je veilig en optimaal huid-op-huid contact hebt met je kleintje. In de top creëer je een natuurlijke plaats voor je baby en zorg je voor een natuurlijke overgang vanuit de buik. Je ligt er met je kleintje bedekt bij en je maakt het buidelen minder belastend voor je armen en schouders.

Buidelen wordt aanbevolen voor premature en pasgeboren baby's t/m 3 maanden oud. Het draagt bij aan de gezondheid van je baby en brengt veel voordelen met zich mee.

 

Het gebruik van de top

Zorg dat je een plekje hebt waar je lekker kunt zitten. Zet alles wat je nodig hebt binnen handbereik (spuugdoekje, drinken, muziekje etc...)

Trek de top aan over je ontblote bovenlichaam. Het maatlabel markeert de bovenkant en de achterkant van de top.

 

Is het koud in huis? Trek dan ook een vest aan dat open is aan de voorkant.

Schuif de top naar je taille. Leg je baby met alleen een luiertje en een mutsje op je ontblote borst. Het hoofdje van je baby ligt net boven je borsten.

Trek de buideltop omhoog, tot aan baby’s nekje.

Buideltop omhoog trekken

Let erop dat je het hoofdje van je baby kunt zien. Zorg dat je kleintje vrij kan ademhalen, dus dat zijn hoofdje goed boven de top uitkomt.

Gebruik de buideltop in liggende, zittende of halfzittende houding.

De top zorgt voor privacy. Op deze manier lig je tijdens het buidelen niet met een ontbloot bovenlichaam. Het buidelen is een moment van rust, pak dus ook je eigen rust en geniet van het moment.

We raden aan om in ieder geval een uurtje met je baby te buidelen en dat 3 a 4 X per week in de eerste 3 maanden. Buidel op de momenten die voor jezelf prettig zijn, bijv. in de avond na het badje of 's middags i.p.v. een middagslaapje.

Probeer de slaapcyclus van je baby niet te onderbreken.

 

Terug naar blog

2 reacties

Ik heb de top gekocht omdat ik een keizersnede kreeg. Ik heb hem na de bevalling direct aangekregen en mijn kleine meid bij mij genomen. Ik heb de top de eerste dagen niet uitgedaan. Het was een cadeautje om zo mijn kraamtijd met haar door te brengen.
Jullie verkopen een fantastisch product, wat eigenlijk standaard zou moeten zijn voor alle kraam mama’s!!!! Keep up the good work!!

Karin van Dorp

Ik ben helemaal fan! Ik heb de top gekocht op aanraden van mijn Kraamhulp. Mijn borstvoeding kwam niet goed op gang. De top was binnen een dag binnen en na een dag spoot de voeding er bijna uit. Ik kan dit echt aan elke ouder adviseren! Een absolute must voor op je babyuitzet lijst!

Lisa de Vries

Reactie plaatsen