⚡️ GRATIS verzending vanaf €30,- ⚡️Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verstuurd!

Een top om te knuffelen!

In de buik heeft je baby het heerlijk. Het is er warm, donker en de geluiden en prikkels zijn gedempt. Mama is er altijd, het kloppen van haar hart, haar stem en de bewegingen die ze maakt. De geboorte is een enorme overgang voor je baby, hij komt in een compleet andere wereld terecht. Je kleintje moet opeens zelfstandig ademhalen, zichzelf op temperatuur houden en aangeven wanneer hij honger heeft. Daarom is de beste plek om tot rust te komen tegen het warme lichaam van mama of papa aan. Met onze buideltop zorg je dat je veilig en optimaal huid-op-huid contact hebt met je kleintje. In de top creëer je een natuurlijke plaats voor je baby en zorg je voor een natuurlijke overgang vanuit de buik. Je ligt er met je kleintje bedekt bij en je maakt het buidelen minder belastend voor je armen en schouders.

Buidelen wordt aanbevolen voor premature en pasgeboren baby's t/m 3 maanden oud. Het draagt bij aan de gezondheid van je baby en brengt veel voordelen met zich mee.

Buideltop Huid-op-Huid

Bekijk hier onze collectie:

https://myjalou.nl/collections/buideltops

Het gebruik van de top

Zorg dat je een plekje hebt waar je lekker kunt zitten. Zet alles wat je nodig hebt binnen handbereik (spuugdoekje, drinken, muziekje etc...)

Trek de top aan over je ontblote bovenlichaam. Het maatlabel markeert de bovenkant en de achterkant van de top.

Is het koud in huis? Trek dan ook een vest aan dat open is aan de voorkant.

Schuif de top naar je taille. Leg je baby met alleen een luiertje en een mutsje op je ontblote borst. Het hoofdje van je baby ligt net boven je borsten.

Trek de buideltop omhoog, tot aan baby’s nekje.

Let erop dat je het hoofdje van je baby kunt zien. Zorg dat je kleintje vrij kan ademhalen, dus dat zijn hoofdje goed boven de top uitkomt.

Gebruik de buideltop in liggende, zittende of halfzittende houding.

De top zorgt voor privacy. Op deze manier lig je tijdens het buidelen niet met een ontbloot bovenlichaam. Het buidelen is een moment van rust, pak dus ook je eigen rust en geniet van het moment.

We raden aan om in ieder geval een uurtje met je baby te buidelen en dat 3 a 4 X per week in de eerste 3 maanden. Buidel op de momenten die voor jezelf prettig zijn, bijv. in de avond na het badje of 's middags i.p.v. een middagslaapje.

Probeer de slaapcyclus van je baby niet te onderbreken.

 

Wat zijn de fijnste momenten dat jij buidelt met je kleintje? Laat het ons weten via de reacties :-)

1 reactie

  • Wat een goed idee! Veel ouders geven aan het een onveilig idee te vinden om met hun baby op de bank of in bed in slaap te vallen, omdat een kindje van je af kan glijden. Met de top blijft een baby beter op je borst gefixeerd. Dit is de eerste 3 maanden; het 4e trimester van de zwangerschap, de beste plek voor een pasgeborene.
    Liefs, Saskia

    Saskia de Zwijger

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd