Dragen in de zomer.

Dragen in de zomer.

Eindelijk, de lente en zomer! Het perfecte seizoen om naar buiten te gaan en te genieten van de zonnestralen. Maar hoe zit het met het dragen van je kleintje tijdens de warmere dagen? Geen zorgen, wij hebben wat handige tips voor je!

Allereerst, de My Jalou draagdoek is rekbaar en knoop je maar op 1 manier de PWCC "Pocket Wrap Cross Carry" deze knoop bestaat uit drie banen stof. We hebben ervoor gezorgd dat de stof lekker licht en ademend is, zodat jouw kleintje niet oververhit raakt. Maar toch goed om je te realiseren dat je 3 banen stof over je baby heen draagt. Op zonnige dagen kun je daarom je baby dus gerust wat minder aankleden, bijvoorbeeld alleen een rompertje of als het echt warm is alleen een luiertje.

Nu, waar moet je op letten? Wij hebben wat tips, maar ook belangrijke aandachtspunten:

  • Draag een hoog gesloten katoenen shirt of leg een hydrofiele doek tussen jou en je baby in, zo vang je zweet op en vergroot je het draagcomfort. Op echt warme dagen kun je de doek zelfs vochtig maken voor wat extra verkoeling.
  • Bescherm je kleintje tegen de zon door een katoenen hoedje met klep en nekflap te gebruiken.
  • Heeft je mini alleen een luiertje aan, draag dan wel luchtige witte sokjes, omdat de onderkant van de voetjes super gevoelig zijn, en wit omdat dit minder snel warm wordt.
  • Vergeet niet om je baby goed in te smeren met zonnebrandcrème op de kwetsbare plekjes zoals de kruin, knieholtes, oorranden, nekje, de wreef en de voetjes. Vergeet niet dat zonnebrandcrème vlekken kan achterlaten op je draagdoek, dus laat het eerst goed intrekken voordat je gaat dragen.
  • Zorg dat je kleintje voldoende vocht binnenkrijgt, vooral tijdens lange wandelingen. Neem af en toe een pauze en geef je kindje wat te drinken.
  • Het mag vanzelfsprekend zijn, maar zoek schaduw op, blijf uit de felle zon, zeker op het heetst van de dag. Maak een heerlijke avondwandeling, als de temperatuur zakt en de zomeravond zich aandient is het heerlijk om nog even samen een rondje te wandelen.
  • Draag je baby niet te lang achter elkaar, vooral niet bij echt warm weer. Haal je kindje regelmatig even uit de draagdoek.

Ik hoop dat deze tips je helpen om optimaal te genieten van het dragen van je kleintje tijdens de warme dagen! Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan voor je klaar!
Terug naar blog

Reactie plaatsen