Dragen... de vele voordelen op een rij!

Dragen... de vele voordelen op een rij!

 

WAAROM JE BABY DRAGEN MET MY JALOU

Het dragen van je baby zit in onze natuur en voldoet aan de basisbehoefte van je kleintje om dicht bij mama en papa te zijn. Na 9 maanden in je buik wil je baby je voelen, ruiken en horen. Het kloppen van je hart, stelt je mini gerust. Bij My Jalou maken we ergonomische draagdoeken die je baby in de natuurlijke houding ondersteunen, met het hoofdje dicht bij je hart voor een vertrouwd geluid.

VERSTERKT DE BAND MET JE BABY. Dragen bevordert de binding tussen ouder en kind, want als je kleintje geboren is, is hij volledig afhankelijk van jou. Je baby luistert graag naar je hartslag, wat rustgevend en herkenbaar is. Jouw geur en warmte geven vertrouwen en verminderen externe prikkels, waardoor je baby goed tot rust komt. Dragen is ook ideaal voor vaders, zodat ook zij elkaar makkelijker leren kennen en een sterke band op bouwen.

VERMINDERT KRAMPJES EN REFLUX: Pasgeboren baby's hebben vaak last van krampjes en reflux. Door te dragen zit je kleintje rechtop, met opgetrokken knietjes, wat de spijsvertering bevordert. De warmte van je lichaam werkt pijnstillend. De buik tegen buik houding helpt ontspannen en zorgt voor een betere doorbloeding.  

ONDERSTEUNT GEZONDE HEUPONTWIKKELING: Dragen is goed voor de lichamelijke ontwikkeling van je baby. De ergonomische "M-houding" (knietjes hoger dan de billetjes) ondersteunt de heupontwikkeling. Tijdens het dragen is het ruggetje wat gebold, wat de natuurlijke houding is voor de ruggenwervel van je baby, die zo minder wordt belast. Daarnaast oefent je kleintje zijn spieren door jouw bewegingen.

VERMINDERT HUILEN MET 43%: Als je baby geboren wordt is hij volledig afhankelijk van jou. Hij kan zich alleen en onveilig voelen, dit laat hij merken door te huilen. Daarnaast hebben baby's behoefte aan huidcontact en voelen zich veilig bij jou. Door te dragen, verminder je het huilen met 43%. Je baby wordt rustig door jouw warmte, geur, stem en hartslag. Je leert snel de behoeftes van je baby kennen.

RUIMTE BESPAREND EN HANDIG: Een draagdoek is een ruimtebesparend alternatief voor de kinderwagen. Het is ideaal voor uitstapjes, zonder dat je veel spullen hoeft mee te nemen.

HANDSFREE: Dit onderwerp behoeft geen uitleg. Want naast alle voordelen, is het natuurlijk gewoon heerlijk om je handen vrij te hebben, terwijl je kleintje bij je ligt te slapen. Heb je al een kindje, geeft het je meer vrijheid om je aandacht tussen beide te verdelen.

STIMULEERT HERSENONTWIKKELING: Een baby wordt geboren met slechts 25% van zijn hersencapaciteit. In de eerste twee jaar ontwikkelt de overige 75% zich verder. De hersenontwikkeling gaat door tot in de twintiger jaren en wordt sterk beïnvloed door de omgeving. Door je baby te dragen, speel je in op zijn behoeften en bevorder je de aanleg van hersenverbindingen, wat essentieel is voor een gezonde hersenontwikkeling.

Wil je meer weten? 

Twijfel niet en neem contact met ons op.

Terug naar blog

Reactie plaatsen