☾ GRATIS VERZENDING vanaf €35,- ☾ voor 12:00 besteld binnen 1 werkdag verzonden ☾

Dragen... de vele voordelen op een rij!

Wist je dat... dragen veel voordelen heeft voor jou en je baby!

We delen vaak de losse voordelen via onze social pagina's. Maar het is altijd goed om het allemaal op een rijtje te zien.
 Het dragen zit in onze natuur. Het is één van de basis behoeften van onze kindjes, zo dicht mogelijk bij papa en mama zijn. Kindjes willen je kunnen voelen, ruiken en horen. In de buik horen baby's 9 maanden lang het kloppen van mama's hart. Door je kindje te dragen ligt zijn hoofdje dicht bij je hart, dit is voor je kindje een vertrouwd geluid.
Als je je kindje draagt is het van belang dat je dit ergonomisch doet, dit houdt in je baby dragen in zijn natuurlijke houding. De volledige My Jalou collectie is ergonomisch en ondersteund de natuurlijke houding van je baby..
 
 
Van links naar rechts... Van boven naar beneden:

GOED VOOR BINDING  

Dragen bevorderd de binding tussen ouder en kind. Als je baby geboren wordt, is hij volledig afhankelijk van jou. Je baby luistert graag naar je hartslag, dit is rustgevend en herkenbaar vanuit de buik. Jouw geur en jouw warmte geeft je baby vertrouwen. Met dragen reduceer je de prikkels van buitenaf.
Voor een vader kan het soms lastiger zijn om een band op te bouwen. Dragen maakt het makkelijker om elkaar te leren kennen en een band te creëren.
 

JE BABY OP KUS AFSTAND   

In een draagdoek draag je je baby hoog, op kus hoogte, zo voel je het gewicht van je baby het minste. Voor je baby is deze hoogte ook fijn, want zo kan hij/zij goed jouw gezicht zien. Voor jou is het bijna onmogelijk om niet constant kusjes te geven op je baby's hoofdje.
 

CONSTANT CONTACT   

Nadat je je baby 9 maanden lang hebt gedragen, is de geboorte een enorme overgang. Baby's hebben daardoor behoefte aan constant met papa of mama. Bij het dragen zal je merken dat je kleintje zichtbaar geniet van dit directe contact. Je baby heeft een zogenaamde huidhonger, hier kan je perfect aan voldoen.
 

VERMINDERD KRAMPJES EN REFLUX    

Pasgeboren baby’s hebben vaak last van krampjes en reflux. Door te dragen zit je kleintje rechtop en met opgetrokken knietjes, door deze houding wordt het de spijsvertering makkelijker gemaakt. 
De warmte van jouw lichaam heeft op het buikje van je baby een pijnstillend effect.
De buik tegen buikhouding helpt voor ontspanning en zorgt voor een betere doorbloeding. Uiteindelijk draagt dit alles bij vermindering van reflux en krampjes.
 

GOEDE HOUDING VOORKOMT HEUPDYSPLASIE   

Dragen is super goed voor de lichamelijke ontwikkeling van je baby. 
De houding van je baby in een draagdoek draagt bij aan de ontwikkeling van de heupjes. We noemen deze houding "de M-houding" (knietjes hoger dan de billetjes van je kleintje). Het ruggetje is wat gebold, wat de meest natuurlijke houding is voor de ruggenwervel van je baby.
(we noemen dit ook wel de ergonomische houding)
In deze houding wordt dus de ruggenwervel het minst belast. Daarnaast oefent je kleintje zijn spieren en evenwicht door jouw bewegingen, wat bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van je baby's spierstelsel.
 

VERMINDERD HUILEN MET 43%  

Als een baby geboren wordt is hij volledig afhankelijk van jou. Hij kan zich alleen voelen en daarmee onveilig, dit laat hij merken door te huilen. Daarnaast hebben alle baby's behoefte aan huidcontact, we noemen dit ook wel "huidhonger”. Door te dragen geef je je baby een veilig gevoel en kan je makkelijk voorzien in de huidhonger die je kleintje heeft. Je baby wordt rustig door jouw lichaamswarmte, je geur, stem en hartslag. Doordat je je kleintje bij je hebt, leer je elkaar snel kennen. Je leert wat zijn behoeftes zijn, dit zorgt ervoor dat baby’s die gedragen worden maar liefst 43% minder huilen.
 

MINDER RUIMTE KINDERWAGEN VS DRAAGDOEK   

Zo klein als je baby is, zoveel spullen heb je nodig voor je kleintje. Een dag op pad voelt al gauw als een vakantie, als je kijkt naar de hoeveelheid spullen die je mee sleept. Het voordeel van een draagdoek is dat je wel heerlijk op pad kan met je kleintje, maar niet de auto hoeft vol te laden met je kinderwagen.
 

HANDFREE   

Dit onderwerp behoeft uiteraard geen uitleg. Want naast alle voordelen, is het natuurlijk gewoon heerlijk om je handen vrij te hebben, terwijl je kleintje bij je ligt te slapen.
 

GOED VOOR ONTWIKKELING BABY'S BREIN   

Een baby wordt geboren met slechts 25% van zijn hersencapaciteit. De overige 75% wordt in de 2 eerste jaar van zijn leven verder ontwikkeld. De verdere ontwikkeling van de hersenen gaat nog door tot in zijn 20er jaren. De basis van de ontwikkeling van de hersenen is volledig afhankelijk van de omgeving waarin de baby opgroeit. 
Door te dragen, kan je goed inspelen op de behoeften van je baby, op deze manier worden er meer verbindingen in de hersenen aangelegd. Wat de hersenontwikkeling van een kind zal ondersteunen in de volgende jaren.
 
 
Mocht je vragen hebben, twijfel dan niet en neem contact met ons op. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd